XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СЕЛСКА РАЗЯДКА С ТИКВИЧКИ И СИРЕНЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 20 август 2020 г.

СЕЛСКА РАЗЯДКА С ТИКВИЧКИ И СИРЕНЕ

В сезона на тиквичките предлагам една разядка, която можете да хапнете със свежи чушки и препечена филийка.


 ПРОДУКТИ :

1 кг тиквички

3- 4 с. л. олио

100 г зряло саламурено сирене

2 сварени яйца

1 голяма скилидка чесън

шепа нарязан копър

 по 1 щипка балканска чубрица, млян черен пипер и шарена сол / ако я обичате/

1 с. л. сок от лимон

 сол на вкус


 НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :

       Тиквичките  нарязваме на шайби, поръсваме ги  с олиото и сол на вкус, разбъркваме ги добре и ги подреждаме в тава на няколко реда.

Изпичаме ги  до готовност на максимална температура във фурна.

По време на печенето не ги разбъркваме, а на 2- 3 пъти разклащаме енергично тавата. 

Оставяме ги да се охладят и ги смесваме с намачканите яйца и сирене.

 Добавяме нарязания чесън, лимоновия сок, всички посочени подправки и сол на вкус. Разбиваме разядката с помощта на пасатор.

 Сервираме я охладена с чушки ( сладки или люти), свежа чубрица и препечени филийки.

16. 08. 2020 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар