В сезона на
тиквичките предлагам една разядка, която можете да хапнете със свежи чушки и
препечена филийка.
1 кг тиквички
3- 4 с. л. олио
100 г зряло саламурено сирене
2 сварени яйца
1 голяма скилидка чесън
шепа нарязан копър
по 1 щипка
балканска чубрица, млян черен пипер и шарена сол / ако я обичате/
1 с. л. сок от лимон
сол на вкус
Тиквичките нарязваме на шайби, поръсваме ги с олиото и сол на вкус, разбъркваме ги добре
и ги подреждаме в тава на няколко реда.
Изпичаме ги до
готовност на максимална температура във фурна.
По време на печенето не ги разбъркваме, а на 2- 3 пъти разклащаме енергично тавата.
Оставяме ги да се охладят и ги смесваме с намачканите
яйца и сирене.
Добавяме
нарязания чесън, лимоновия сок, всички посочени подправки и сол на вкус.
Разбиваме разядката с помощта на пасатор.
Сервираме я
охладена с чушки ( сладки или люти), свежа чубрица и препечени филийки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар