Харесвам ги, защото през зимата ги
консумираме само тях като салата към ракийката, и като част от друга салата.
Приготвят се бързо и са доста вкусни.
За 1 кг червени месести червени чушки или
камби се сварява марината от:
125 мл оцет
3 каф. л. сол
150 г захар
1/ 2 каф. ч. олио
В нея се пускат
чушките, нарязани на едри парчета, когато тя заври.
Разбъркват се и се
бланшират, докато променят леко цвета си.
Изваждат се и се
оставят за охлаждане.
Маринатата също се
охлажда.
Чушките се редят
плътно в бурканчета, като във всяко едно се слагат по 5 зрънца черен пипер, 1
зрънце бахар и парченце дафинов лист.
10. 09. 2016 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар