Може би сте забелязали, че обичам
да смесвам сливите с някакъв друг плод.
В случая те са с ябълки. Без
значение е сортът, нито количествата и съотношението на двата плода.
ПРОДУКТИ:
1 кг плод
500 г захар
1 каф. ч. вода
щипчица лимонтузу
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1 вариант:
Плодовете се измиват
и почистват. Ябълките се белят. Всичко се смила на ситна решетка.
Смесват се с водата и
захарта и се варят на котлона до готовност.
Пет минутки преди
това се слага лимонената киселина.
2 вариант:
Плодовете се нарязват
на парчета , но ябълките се белят.
Смесват се със
захарта и водата и се пекат в тава и във фурната.
Към края на готовността
на мармалада се добавя лимонената киселина.
След леко охлаждане
се пасира , за да добие гладка консистенция.
Важно: Бурканите се вакуумират в продължение на 10 минути.
Никога не ги затварям
без варене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар