Сърдечно благодаря на Ралица Николаева за тази вкусотия.
Направих ги по нейна идея.
Вече използвах две рецепти на
Рали и съм очарована от всичко лесно и семпло, която тя споделя.
Тя бе дала идеята със зелени
чушлета, но аз реших да използвам едни узрели червени люти такива, от които
извадих семето за посев през идната пролет/ живот и здраве да е/.
Може би щях да ги изхвърля, но в случая хапнахме една пикантна
чудесийка.
ПРОДУКТИ:
Десетина люти червени
чушлета- разрязани по дължина и без
семената в тях
5 с. л. олио
малко червен пипер
300 г гъсто кисело
мляко
100 г сирене
малко сол
3 скилидки чесън
магданоз
НАЧИН НА МОЕТО ПРИГОТВЯНЕ:
Чушлетата се
запържват за не повече от 5 минути в горещата мазнина.
Захлупват се и се
раздрусват, за да не цвърчат , пръскат и горят ръцете ви.
Отстраняват се от
огъня, похлупват се за малко с капак след това се добавя червеният пипер.
Киселото мляко се
разбърква със счукания чесън и сол.
Добавя се и сиренето.
Млечната смес се
изсипва в съд и отгоре се пускат изпържените чушлета.
Блюдото се поръсва с
наситнен магданоз.
Хапва се с домашен
хлебец и се пита за още.
12 август 2015 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар