С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
четвъртък, 25 юли 2024 г.
МАЙОНЕЗЕНА БАНИЦА С РЯЗАНИ КОРИ
Една доста сполучлива баница.
Наложена е по най- бързия начин, но по малко по- нетрадиционен начин.
ПРОДУКТИ:
1 пакет фини кори за баница
2 яйца
300 г сирене
250 г майонеза
300 мл газирана вода
2 с. л. олио
30 г краве масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Приготвянето на баницата е изключително лесно.
Разбиваме яйцата с помощта на миксер.
В отделна купа разбиваме майонезата с газираната вода.
Събираме двете смеси и разбъркваме добре.
Корите, които са навити на руло, нарязваме с ножица на лентички.
Ширината им трябва да е около 1 см.
Слагаме ги свободно / с въздух между тях/ в правоъгълна тава, чието дъно сме намазали с олио.
Върху тях натрошаваме на едри бучици сиренето.
Отгоре поливаме с майонезената смес.
Завършваме приготвянето на баницата с наредени парченца масло.
Печем я в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 35- 40 минути.
Изваждаме я , когато установим, че тя е придобила приятен загар.
Охлаждаме я малко и я сервираме топла, нарязана на парчета.
Става наистина вкусна и сочна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар