XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МАЙОНЕЗЕНА БАНИЦА С РЯЗАНИ КОРИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 25 юли 2024 г.

МАЙОНЕЗЕНА БАНИЦА С РЯЗАНИ КОРИ

Една доста сполучлива баница. Наложена е по най- бързия начин, но по малко по- нетрадиционен начин.
ПРОДУКТИ: 1 пакет фини кори за баница 2 яйца 300 г сирене 250 г майонеза 300 мл газирана вода 2 с. л. олио 30 г краве масло НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Приготвянето на баницата е изключително лесно. Разбиваме яйцата с помощта на миксер. В отделна купа разбиваме майонезата с газираната вода. Събираме двете смеси и разбъркваме добре. Корите, които са навити на руло, нарязваме с ножица на лентички.
Ширината им трябва да е около 1 см. Слагаме ги свободно / с въздух между тях/ в правоъгълна тава, чието дъно сме намазали с олио.
Върху тях натрошаваме на едри бучици сиренето.
Отгоре поливаме с майонезената смес.
Завършваме приготвянето на баницата с наредени парченца масло. Печем я в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 35- 40 минути. Изваждаме я , когато установим, че тя е придобила приятен загар.
Охлаждаме я малко и я сервираме топла, нарязана на парчета. Става наистина вкусна и сочна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар