ПРОДУКТИ:
1 пакет кори за баница
1 непълна каф. ч. олио
4 яйца
400 г сирене
200 г кисело мляко
200 мл вода
щипка сол- при необходимост
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ:
Вземаме 3 листа от корите, поръсваме ги с олио и с
част от натрошеното сирене.
Сгъваме ги на хармоника.
Поставяме ги в намазана с олио тава.
По същия начин процедираме и с останалите кори.
Нареждаме всичките
в тавата и ги заливаме обилно с яйцата, разбъркани с млякото, водата и солта.
Печем в ниската част на предварително загрята на 180
градуса в продължение на 40 минути.
декември 2021 г
Тази баница баба ми правеше.Заливката се прави от сурово мляко с няколко капки мая за сирене.Не се слагат яйца.Но може да се разбие 1 яйце.То се добавя когато млякото леко се подсири.Да не стяга напълно.Баницата може да се залее и с каймак.Казва се баница Добруджанска кавърма.В нея сирене също не се слага.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Здравейте, Елена! Вие говорите за съвсем друга баница от друг край на България. Тази е от с. Малчика, Плевенско... От северняците :) .
ОтговорИзтриване