XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ГЪРЧЕНА БАНИЦА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

събота, 22 януари 2022 г.

ГЪРЧЕНА БАНИЦА

По рецептата на Иван Звездев!
Правя над 10 вида баници, но чак пък толкова лесна и изключително сочна баница не бях  нито правила, нито яла. 
Баница с ВОДА и БЕЗ НАБУХВАТЕЛ!!!
Доверете се и я направете.

ПРОДУКТИ:

1 пакет кори за баница

1 непълна каф. ч. олио

4 яйца

400 г сирене

200 г кисело мляко

200 мл вода

щипка сол- при необходимост

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Вземаме 3 листа от корите, поръсваме ги с олио и с част от натрошеното сирене.

Сгъваме ги на хармоника.

Поставяме ги в намазана с олио тава.

По същия начин процедираме и с останалите кори.

Нареждаме всичките

 в тавата и ги заливаме обилно с яйцата, разбъркани с млякото, водата и солта.

Печем в ниската част на предварително загрята на 180 градуса в продължение на 40 минути.


декември 2021 г


2 коментара:

  1. Тази баница баба ми правеше.Заливката се прави от сурово мляко с няколко капки мая за сирене.Не се слагат яйца.Но може да се разбие 1 яйце.То се добавя когато млякото леко се подсири.Да не стяга напълно.Баницата може да се залее и с каймак.Казва се баница Добруджанска кавърма.В нея сирене също не се слага.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, Елена! Вие говорите за съвсем друга баница от друг край на България. Тази е от с. Малчика, Плевенско... От северняците :) .

    ОтговорИзтриване