Един много нежен десерт, приготвящ се бързо и успешно.
Той включва продуктите за класическия крем карамел, а за разкош и шоколадови кроасани.
Неговото приготвяне у дома датира от преди двадесетина години...
ПРОДУКТИ:
5 яйца
1 ч. ч. захар
700 мл прясно
мляко
3 ванилии
3 средно големи
кроасана с шоколад
За карамела:
6 с. л. захар
1 с. л. вода
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ:
Вземаме касерола и
я поставяме на горещ котлон.
В нея слагаме
захарта и водата, необходими за карамела.
Бъркаме периодично
до получаване на светъл карамел.
Изсипваме го във
форма за кекс.
Докато той се
охлади, с помощта на миксер разбиваме добре яйцата със захарта.
Към тази смес
изсипваме млякото и добавяме ванилиите.
Разбъркваме добре
до получаване на хомогенна смес.
Изсипваме
половината от нея върху карамела и отгоре нареждаме половината кроасани,
нарязани на филии с дебелина около 2 см.
Натискаме ги
внимателно, докато се намокрят добре.
Върху тях
изсипваме останалата смес и нареждаме другите кроасанени филии.
По същия начин
натискаме и тях, докато се напоят добре.
Слагаме формата с
крем карамела в по- голям съд , в който наливаме вода с цел приготвянето на
десерта на водна баня.
Печем го в
предварително загрята на 150 градуса фурна в продължение на около 1 час.
Изваждаме го ,
оставяме го да се охлади напълно и го прибираме в хладилник за 24 часа.
Преди сервиране го
изваждаме, потапяме дъното на съда във вряла вода за около 1- 2 минути и
внимателно го обръщаме върху голяма чиния или поднос.
Сервираме го
нарязан на парчета.
3. 09. 2020 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар