XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МЛЕЧНА РАЗЯДКА С ЛАПАД

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 30 май 2019 г.

МЛЕЧНА РАЗЯДКА С ЛАПАД

И отново рецепта за нещо полезно, вкусно и засищащо.

ПРОДУКТИ:
1 голяма купа свеж лапад
100 г зряло сирене
3 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
2 с. л. зехтин
1 голяма скилидка чесън
щипка черен пипер
щипка мащерка
сол – на вкус


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Лападът се изчиства от основната жилка и се сварява за 5 минути в солена вода.
Отцежда се много добре от течността, оставя се да се охлади напълно, след което  се накълцва на ситно.
Яйцата се сваряват и  обелват. Заедно със сиренето, с помощта на вилица,  се намачкват .
Чесънът се пасира.
Всички посочени продукти се слагат в купа и се разбъркват добре.
Разядката се оставя поне за 1 час в хладилника, за да се охлади.
Поднася се с препечени филийки и…ракийка J .
Да ви е сладко!

Май 2019 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар