Бърз, лек и ефирен сладкиш, подходящ за топлите дни.
Рецептата е адаптирана от :
http://art-senses.org/бисквитена-торта-снежната-кралица/
Рецептата е адаптирана от :
http://art-senses.org/бисквитена-торта-снежната-кралица/
ПРОДУКТИ/ за 4 порции/:
1 пакет бисквити
за торта „ Роден край“
1 кофичка кисело
мляко с висока масленост
100 г захар
2 ванилии
2- 3 капки есенция
Ром
1 ч. л. ром или
коняк
200 мл течна
сладкарска сметана
200 г домашно
сладко от цели горски плодове
/ в случая диви ягоди, малини , къпини и
боровинки/
100 г натурален
шоколад
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Бисквитите се натрошават на по- едри парчета и се слагат в
млякото, в което предварително са разтворени захарта, алкохолът, есенцията и
ванилиите.
Разбърква се добре.
В 4 десертни купички се разпределя равномерно половината от
сместа, заравнява се леко и върху нея се настъргва малко шоколад.
Другата половина от същата смес се смесва със сладкото , след
което се разпределя равномерно върху шоколада.
Заравнява се
внимателно и се оставя в хладилника за около час.
Най- отгоре се декорира с разбитата сметана, малко настърган
шоколад и свежи горски плодове.
Десертът се поднася за консумация охладен.
август 2018 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар