Сега е сезонът на любимите
ми зелении, а в тях включвам и свежия магданоз,
който у дома е в изобилие.
Предлагам ви едни
много лесни и много вкусни зелени шницели, с които да зарадвате гости-
вегетарианци, а защо не и всички останали.
ПРОДУКТИ за ШНИЦЕЛИТЕ:
150 г магданоз
150 г зряло сирене
5 яйца
3 с. л. кисело
мляко
3 с. л. с лек връх
брашно
сол- на вкус
чесън на прах- по
желание
щипка млян черен
пипер
олио- за пържене
ПРОДУКТИ за СОСА:
100 г качествена
майонеза
100 г кисело мляко
3 скилидки чесън
шепа свеж копър
щипка млян черен
пипер
сол- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата и солта се
разбиват с миксер.
Към тях на ниска
степен на разбиване се добавят натрошеното сирене и млякото, а след тях лъжица по
лъжица и брашното.
Сместа се овкусява
с подправките.
Разбърквате сместа
добре , гребвате с по- голяма лъжица от готовата смес и пържите шницелите в загрятата
мазнина, но на умерен огън и до придобиване на златист цвят.
ПРИГОТВЯНЕ НА МЛЕЧНИЯ СОС:
Майонезата, млякото, солта, черният пипер, счуканият чесън и нарязаният копър се разбъркват много добре до гладка консистенция.
С получения сос можете за залеете щницелите преди сервиране.
ПРИГОТВЯНЕ НА МЛЕЧНИЯ СОС:
Майонезата, млякото, солта, черният пипер, счуканият чесън и нарязаният копър се разбъркват много добре до гладка консистенция.
С получения сос можете за залеете щницелите преди сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар