Обожавам го това ястие!
Карфиол и броколи са моите любими зеленчуци, запечени с още нещо във
фурната.
С тях не мога да преям. Толкова са ми вкусни, та чак не е за вярване.
ПРОДУКТИ:
500 г пресни броколи
4 яйца
150 г сирене
150 г кашкавал
копър
4- 5 с. л. олио
сол- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Броколите се измиват,
накъсват се на розички и се слагат в солена кипяща вода за 5 минути.
Изцеждат се и се
редят в намазана с олио тава.
Върху тях се ръси
натрошеното сирене и се поливат с разбитите яйца.
Овкусяват се с копъра
.
Тавата се слага в
нагорещена на 200 градуса фурна и там броколите се пекат в продължение на около
половин час.
Изваждат се, поръсват
се с настъргания кашкавал и се връщат във фурната до неговото стопяване.
Получава се
възхитително блюдо.
По желание можете да
добавите и малко краве масло.
12. 10. 2015 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар