Ястието се приготвя много бързо и би се харесало на всеки заради своята сочност и приятен вкус.
ПРОДУКТИ:
500 г пилешки гърди
1 голяма глава кромид лук
5 чорбаджийски чушки
7- 8 скилидки чесън
5 с. л. олио
сол на вкус
1 голям домат
2 средно големи патладжана
млян черен пипер
щипка пушен червен пипер
щипка кимион
шепа свеж босилек
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме пилешкото месо на ивици, лукът на полумесеци, чесъна на дребно и чушките на едри парчета.
Посоляваме ги и ги запържваме в олиото до омекване на зеленчуците.
Към тях добавяме нарязаните на парченца домати.
Слагаме и патладжаните, които предварително сме нарязали на полумесеци, посолили и оставили за около 20 минути, за да излезе от тях горчивината им, и измили със студена вода.
Слагаме и всички посочени подправки и задушаваме ястието под капак, докато патладжаните станат „ на масло“.
Сервираме пилешкото с патладжан за консумация топло.
август 2022 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар