Важното за
тяхното приготвяне е да не се месят дълго време и да не се препичат, защото в
противен случаи ще се получат едни твърди курабии, изгубили уникалността си.
Направени по
грижлив и внимателен начин, тахановите бисквитки ще ви очароват със своя
неповторим вкус.
В кутията ви
за съхранение на дребни сладки вие ще имате в продължение на седмица едни
хрупкави изкушения.
И… казвам
СЕДМИЦА, но е много съмнително дали ще останат тоолкова дълго време, ама все
пак…J
ПРОДУКТИ:
1 по- голямо яйце
100 кафява захар
50 г пчелен мед
5 с. л. олио
2/ 3 каф. ч. сусамов тахан / 80 г/
1 с. л. течна ванилия
1 бакпулвер
1 каф. л. сода бикарбонат
2 с. л. натурално царевично нишесте
200 г брашно
100 г нарязани орехови ядки
50 г нарязан на дребно натурален шоколад
за овалване: кристална захар
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ:
Най- напред смесваме в купа течните съставки: яйцето,
меда, олиото, тахана и ванилията.
Добавяме и
захарта.
В друга купа смесваме предварително пресятото брашно с останалите
сухи съставки.
Събираме двете
смеси и внимателно замесваме средно меко
и нелепнещо тесто.
Нарязваме го на
късчета по 15 г и от всяко едно правим топче, което внимателно разплескваме
малко между дланите си.
Нареждаме бисквитките на разстояние една от друга
върху пекарска хартия и ги изпичаме в продължение на 12 минути.
Изваждаме ги , нареждаме ги на дървена скара, оставяме
ги да се охладят и ги поднасяме с по едно горещо и ароматно кафе.
21 февруари 2020 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар