XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕ С МАСЛО И БИРА В ГЮВЕЧ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

понеделник, 30 октомври 2017 г.

ПИЛЕ С МАСЛО И БИРА В ГЮВЕЧ

В глинен гювеч всичко става по- вкусно и ароматно.
Предлагам ви да си приготвите едно блюдо с пиленце в масълце , бира и зеленчуци, което ще ви накара да си оближете пръстите и да питате за още.

ПРОДУКТИ:
1 пиле - охладено или замразено
100 г краве масло
1 морков
1 глава кромид лук
1/ 2 лимон
сол на вкус
малко горчица
150 мл бира
черен  пипер
целина
магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пилето се нарязва на порции и се запържва в маслото.
Изважда се и се оставя настрани.
Лукът и морковът се нарязват на кръгчета.

Вземате глинен гювеч и започвате да редите всички продукти и месото в последователност, в каквато вие прецените.
На места солите ястието, слагате по малко горчица и част от подправките.
Върху наредените вече продукти изсипете мазнината, в която сте пържили месото.
Налейте и бирата.

Захлупете гювеча и го сложете в студена фурна.
Оставете ястието да закъкри , след което печете на максимална температура в продължение на 30 минути.
Намалете температурата на 150 градуса и печете ястието в продължение на още 1 час.
Извадете го от фурната и го оставете похлупено още 30 минути, за да се смесят ароматите.

Сервирайте пилешкото блюдо заедно с чаша винце или бира.


Няма коментари:

Публикуване на коментар