XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕШКИ ВОДЕНИЧКИ В МАСЛО И ГЪБИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 8 август 2011 г.

ПИЛЕШКИ ВОДЕНИЧКИ В МАСЛО И ГЪБИ

   Има ли вечер бяло вино на масата, необходимо е да има и подходящо мезенце.
Сега ще ви предложа едни много вкусни воденички, които ще похапнете с охота особено, ако сте навън, както сядаме ние-  НА ТЕФЕРИЧ  под дивата лоза:).


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 кг пилешки воденички
500 г пресни гъби
около 50 г краве масло
10 с. л. олио
6- 7 скилидки чесън
копър
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Почистих, измих и нарязах на две всяка една от воденичките. Сложих ги в тенджерата под налягане във вода, колкото да потънат, сложих малко сол и ги оставих да се сварят. След като тенджерата " зашумя", засекох 40 минути за сваряване. Ще кажете МНОГО ВРЕМЕ, но исках да съм сигурна, че ще бъдат крехки, защото ми се е случвало да се питам това воденици ли са или е гума...
    Сварените вече воденички оставих да се отцеждат от бульона, а през това време се захванах с гъбите, които обелих, измих и нарязах на филийки.

  В  тенджерка сипах олиото, сложих гъбите и ги посолих. Оставих ги да се задушат като периодично ги разбърквах докато извря водичката, която си пуснаха. Махнах ги от котлона , когато вече започнаха да се запържват.

   Дойде ред и на дообработката на водениците.
   В друга тенджера разтопих маслото и ги запържих в него. Добавих нарязания на ситно чесън, разбърках всичко и отстраних тенджерата от котлона. Смесих воденичките с гъбите, посолих още / на вкус/ , поръсих с нарязания копър, сложих капака, раздрусах всичко и ...
МЕЗЕТО БЕ ГОТОВО! :)

                                                        6 август 2011 г

    

Няма коментари:

Публикуване на коментар