Има ли вечер бяло вино на масата, необходимо е да има и подходящо мезенце.
Сега ще ви предложа едни много вкусни воденички, които ще похапнете с охота особено, ако сте навън, както сядаме ние- НА ТЕФЕРИЧ под дивата лоза:).
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 кг пилешки воденички
500 г пресни гъби
около 50 г краве масло
10 с. л. олио
6- 7 скилидки чесън
копър
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Почистих, измих и нарязах на две всяка една от воденичките. Сложих ги в тенджерата под налягане във вода, колкото да потънат, сложих малко сол и ги оставих да се сварят. След като тенджерата " зашумя", засекох 40 минути за сваряване. Ще кажете МНОГО ВРЕМЕ, но исках да съм сигурна, че ще бъдат крехки, защото ми се е случвало да се питам това воденици ли са или е гума...
Сварените вече воденички оставих да се отцеждат от бульона, а през това време се захванах с гъбите, които обелих, измих и нарязах на филийки.
Дойде ред и на дообработката на водениците.
В друга тенджера разтопих маслото и ги запържих в него. Добавих нарязания на ситно чесън, разбърках всичко и отстраних тенджерата от котлона. Смесих воденичките с гъбите, посолих още / на вкус/ , поръсих с нарязания копър, сложих капака, раздрусах всичко и ...
МЕЗЕТО БЕ ГОТОВО! :)
6 август 2011 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар