Виждам как наполовина развалени и червиви ябълки падат от дървото в двора ви и вие ги изхвърляте, но защо?
Не е ли по- добре да ги събирате и да ги приберете за зимните щрудели, ябълкови пайове или сладкиши?
Сега ще ви разкажа какво правя аз с ябълките, които ежедневно се търкалят из двора ни.
Добре изглеждат в бурканчетата, нали?
Да видим сега от къде започнах:
Ето ги ябълчиците... съвсем без никакъв вид и подходящи за изхвърляне, но... я да видим дали си заслужава да го направим.
Събрах ги, измих ги, обелих ги и изчистих разваленото от тях.
Рендосах ги и ги изстисках здраво през тензух.
Даже и натурален ябълков сок получих- такъв, какъвто в нито една кутия от " натуралните" сокове НЯМА :).
Сложих настърганите ябълки плътно в бурканчета и ги кипнах 10 минути за капачката.
ВАЖНО!
В тях няма нито захар, нито консерванти, нито никакви дяволи :)!
22 август 2011 г
Страхотна идея-поздравления!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ОтговорИзтриванеБлагодаря
ОтговорИзтриванеНяма защо. Това са дребни неща, но полезнички. Поздрави сърдечни! :)
ОтговорИзтриване