XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: РЕНДОСАНИ И СТЕРИЛИЗИРАНИ ЯБЪЛКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 23 август 2011 г.

РЕНДОСАНИ И СТЕРИЛИЗИРАНИ ЯБЪЛКИ

   Виждам как наполовина развалени и червиви ябълки падат от дървото в двора ви и вие ги изхвърляте, но защо?
Не е ли по- добре да ги събирате и да ги приберете за зимните щрудели, ябълкови пайове или сладкиши?
Сега ще ви разкажа какво правя аз с ябълките, които ежедневно се търкалят из двора ни.
Добре изглеждат в бурканчетата, нали?
Да видим сега от къде започнах:

Ето ги ябълчиците... съвсем без никакъв вид и подходящи за изхвърляне, но... я да видим дали си заслужава да го направим.
Събрах ги, измих ги, обелих ги и изчистих разваленото от тях.
Рендосах ги и ги изстисках здраво през тензух.
  Даже и натурален ябълков сок получих- такъв, какъвто в нито една кутия от " натуралните" сокове НЯМА :).
Сложих настърганите ябълки плътно в бурканчета и ги кипнах 10 минути за капачката.
ВАЖНО!
В тях няма нито захар, нито консерванти, нито никакви дяволи :)!

22 август 2011 г















4 коментара: