Сладките се правят бързо, месят се без яйца и без набухватели, имат пълнеж и се сиропират. Ще ви харесат.
ПРОДУКТИ за 1/ 2 от нейната доза:
ТЕСТО:
3 пълни ч. ч. брашно
1/ 2 ч. ч. олио
3/ 4 ч. ч. хладка вода
щипка сол
ПЛЪНКА:
По оригинална рецепта са бадеми, но аз сложих 1, 5 ч. ч. счукани орехи
3 с. л. захар
1 ч. л. канела
СИРОП:
2 ч. ч. захар
2 ч. ч. вода
сок от 1/ 3 лимон
2 ванилии като добавка от мен
Олио за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Най- напред сварих сиропа, защото му трябва време, за да изстине.
Омесих тесто от посочените продукти.
Подготвих си и плънката.
Разточих тестото на кора с дебелина около 2 мм и с една винена чаша изрязах кръгчета.
Гребвах с чаена лъжичка от плънката и поставях в средата на всяко кръгче.
Сгънах сладките на полумесеци и ги притиснах с пръсти добре, за да не излезе плънката при пърженето.
Забележка: Мария ми съобщи рецептата с друга форма на сладките, но аз ги направих различни, за да има разнообразие.
Останалото изрязано тесто намесих още веднъж , разточих и него и го нарязах пък на квадрати.
Сложих от плънката и върху тях и ги сгънах на триъгълничета и правоъгълничета.
Така приготвените сладки изпържих в сгорещено олио.
Горещите сладки пуснах в студения сироп и така ги оставих около десетина минути, за да поемат от течността.
Оставих ги да се охладят и ги поднесох на тате за рождения му ден :).
28 август 2011 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар