XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МАРИНОВАНИ ПИЛЕШКИ КРИЛЦА С МНОГО ЗЕЛЕНЧУЦИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 10 август 2011 г.

МАРИНОВАНИ ПИЛЕШКИ КРИЛЦА С МНОГО ЗЕЛЕНЧУЦИ

      Това блюдо направих неотдавна.
Купих от магазина готови мариновани пилешки крилца. Една част от тях изпекохме на скарата, а другата реших да направя в съседство с различни зеленчуци, но не смесени, а отделно.


ПРОДУКТИ:
пилешки крилца
домати
краставици
печени чушки
грах
зелен боб
карфиол
моркови
копър
магданоз
босилек
чесън
сол
олио
лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Крилцата изпекох в тава, която намазах леко с олио.
Гарнитурата от зеленчуци приготвих последователно:

1. Задуших зеления боб и го овкусих със сол, копър и чесън.
2. Бланширах карфиола в солена вода.
3. Задуших граха в масло.
4. Рендосах морковите и ги овкусих с лимон и босилек.
5. Направих плитка от печени чушки.
6. Нарязах доматите и краставиците на филийки.
Подредих всичко в чиния за плато и украсих с магданоз и лимон.

ТОВА Е! :)
юли 2011 г


1 коментар: