XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ОВЧАРСКА САЛАТА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 8 август 2011 г.

ОВЧАРСКА САЛАТА

 

       Това е една много прочута и доста хранителна салата, която би заместила основното ви хранене.

Продукти за 4 порции:
300 г домати
150 г краставици
300 г печени чушки
връзка пресен лук
150 г мариновани гъби
150 г сирене
150 г шунка, филе
150 г кашкавал
4 твърдо сварени яйца
4 с.л.растително масло
 магданоз
оцет
сол
маслини за украса

Начин на приготвяне:
Всичко се реже на парченца и кубчета/ без сиренето/.
Сместа се разбърква леко, подправя се на вкус с оцет и сол, полива се с растителното масло.
Изсипва се в чинии, оформя се като купчинка и се поръсва с настърганото сирене.
Салатата се украсява с нарязани яйца, маслини и магданоз.
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ АПЕРАТИВА! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар