КАК ГО ПРИГОТВИХ ТОЗИ ДРУСАН КЕБАП?
Ще напиша традиционната рецепта за нашия край, а вие можете да добавите как се прави и в другите краища на страната ни.Вземам 1 кг крехко свинско месо, нарязвам го на парчета, осолявам го и го слагам в намазана с олио тава, която пък тава пъхам във фурната и пека до готовност с няколко разбърквания.
Ако месото е съвсем сухо, може да се наложи да се сипе малко водичка.
Докато месото се пече, аз нарязвам няколко глави кромид лук на едри парчета / може и воден лук, който в нашия край няма люта жилка и е доста сочен/. Количеството му е по ваша преценка. Лично аз обичам много лук, винаги той се изяжда пръв, а месото остава и затова слагам поне 5 глави.
Изваждам месото и го изсипвам в дълбока тенджера. При него слагам и лука плюс чубрица, червен и черен пипер, наливам 1 каф. чашка червено вино , затварям тенджерата и я слагам на котлона. Оставам да " клокне" гозбата, като на няколко пъти раздрусвам / разклащам силно / тенджерата, за да се омесят всички съставки в нея.
Отстранявам отново тенджерата от огъня и оставам така месцето да поизстине. Тогава го отварям/, а подправките така силно са ароматизирали всичко :)... Изсипвам в дъблоки чинии, защото има сосче за топене и.... ХА, НАЗДРАВЕ И ДА ВИ Е ЗДРАВЕ! :)
Оттук нататък при следващото приготвяне на друсания кебап има и други варианти, най- различни. Можете да сложите и гъби, може и соев сос, а защо не и още подправки- кимион, индийско орехче.... Аз обожавам босилек и честичко си слагам от него. Направете го така, както ви харесва :).
Аз само дадох идеята като споделих традицинното приготвяне:)!
26 август 2011 г
И аз много обичам тази рецепта!
ОтговорИзтриванеСега искам да ти кажа нещо-Влез в настройките на блога си и виж как си направила настройката за съдържанието.Когато чукна върху публикацията ти ми излиза първо предупреждение за съдържанието на сайта!Оправи си го!