XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БЕЛЕНИ И РЯЗАНИ ДОМАТИ С МНОГО ЦЕЛИНА И БОСИЛЕК

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

петък, 26 август 2011 г.

БЕЛЕНИ И РЯЗАНИ ДОМАТИ С МНОГО ЦЕЛИНА И БОСИЛЕК

    Решила съм за зимния сезон да не правя кисели туршии или, ако правя, ще са съвсем малко " като да има", както казват възрастните баби, защото те никак не са полезни и установих, че когато консумирам от тях, на следващия ден под очите ми има торбички , а ръцете и краката ми са подути не, ами чак- отекли. И затова ще правя по- леки зимнини, които като ги отворя, ще мога да си ги " сръбна" спокойно с ракийката :).
Тези доматки, така приготвени, ги опитах миналата зима на едно събиране у приятелката ми Снежи Ханджийска и доста ми харесаха. А  тя е неуморна в отглеждането на зеленчуци и в прибирането на какви ли не зимнини и винаги и имам доверие за вкуса на " съдържанието на бурканите":).

КАКВО Е НЕОБХОДИМО?
домати- количеството е по желание
сол
повечко целина
босилек / по желание/
КАКВО ДА НАПРАВИМ?
Да обелим доматите / попарени или " остъргани " с обратното на ножа/.
Да ги нарежем на парчета / големината е по ваше желание/.
Да ги овкусим със сол.
Да им добавим нарязаната целина/ на мен ми харесва, когато тя е повече/.
Да насипем готовите домати в буркани
Да сложим по 1 листенце босилек във всеки буркан/ по ваша преценка/.

Да стерилизираме бурканите само 5 минути за капачката.
И на последно място ДА ГИ ХАПНЕМ СЪС ЗДРАВЕ И ПОНЕ С 1 РАКИЙКА :)!
Тези домати стават и за готвене, разбира се :).

24 август 2011 г

1 коментар:

  1. МАГИ,ЗДРАВЕЙ!АЗ СЪМ ЕЛИЗАБЕТ ОТ ГЪРЦИЯ!ДОСТА ВРЕМЕ НЕ БЯХ В НЕТА!МОЖЕШ ЛИ ДА МЕ АБОНИРАШ ЗА ТВОЯ АЛБУМ!МНОГО ЩЕ СЪМ ТИ БЛАГОДАРНА!!!!!!!!!!!С МНОГО ПОЗДРАВИ!И МНОГО УВАЖЕНИЕ!КЪМ ЕДНА ВЕЛИКОЛЕПНА КУЛИНАРКА!

    ОтговорИзтриване