XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЯБЪЛКОВ КЕКС С МНОГО ОРЕХИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 24 август 2011 г.

ЯБЪЛКОВ КЕКС С МНОГО ОРЕХИ

   Тази рецепта се мъдри в тефтера ми още от преди 15 години и по незнайни за мен причини, не съм я правила. Сега дойде и нейният ред.
   Кексът се пЕче много време- около час и 20 минути и през цялото време си мислех, че само хабя тока, но се оказа, че съм била на грешен път.
ПРОДУКТИ:
3 яйца
2 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио
1/ 2 пакетче канела
2 ч. ч. брашно и 1 бакпулвер в него
2 ч. ч. / ненатъпкани/ настъргани и много добре изцедени ябълки
2 ч. ч. счукани орехи
...................................
олио за помазване на формата
пудра захарза поръсване на кекса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
 Разбих яйцата и захарта с миксер, а след това чрез бъркане с дървена лъжица добавих олиото, канелата, брашното с размесения в него бакпулвер, ябълките и накрая орехите. Получи се хубаво гъстичко кексово тесто.

Намазах и набрашних формата и изсипах сместа в нея.
Тук дойде особеното, което доста ме озадачи...
     Сложих го да го пека в предварително загрята на 200 градуса фурна, а той се пече в продължение на 1 час и 20 минути, като след запичането му отгоре го покрих с хартия, за да не изгори. На два- три пъти намалях на 180 градуса, но за съвсем кратко време и пак включвах на 200.
  Извадих го от фурната, после много внимателно от формата, обърнах го и веднага го поръсих в пудра захар.
Получи се много сладък кекс с вкус на истински ореховки :).

Нарязах го. Почерпете се и вие! :)


23 август 2011 г




Няма коментари:

Публикуване на коментар