Тази вечер моята дъщеря откликна на поканата от родителите на нейния приятел и отиде при тях на вечеря, но понеже не обичам никъде да ходя с празни ръце реших, че трябва да спретна нещо, което тя да сложи на масата на домакините. Помислих набързо и с Кристинка се спряхме на тази солена торта с преобладаващи КАРТОФИ в блата.
ПРОДУКТИ:
1, 5 кг картофи
200 г шпек салам
5 кисели краставички
около 30 г краве масло
1 каф. чашка прясно мляко
сол на вкус
черен пипер
За украса: 1 майонеза, продукти по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Действахме двете с щерката :). Обелихме картофите, нарязахме ги на едри парчета, сложихме ги в тенджерата под налягане, сипахме вода да потънат, посолихме ги и ги сложихме да се варят. След като " зашумяха" ги варихме 10 минути. Още топли ги намачках с прибора за мачкане от кухненския набор като слагах по малко от маслото и млякото. Криси наряза краставичките и колбаса на много дребни кубчета и ги сложи в картофената смес.
Обърках добре всичко
и направих блат в разкопчаващата се форма за торти, като предварително намазах стената и с масло. Приплесках го добре и го прибрах в хладилника за около 1 час, за да се стегне.
Разкопчах обръча, извадих блата внимателно , намазах го с майонезата от всякъде и украсих тортата така, както виждате. В случая за украса използвах колбас, кисели краставички, настърган кашкавал, нарязани яйца, парченца червена чушка, маслини, магданоз.
Получи се красива солена торта. Дано да са я харесали :)!
5 август 2011 г
С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар