XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: НАЙ- ЕВТИНИЯТ И НАЙ- ИКОНОМИЧНИЯТ СЛАДКИШ, който някога съм правила

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 31 август 2011 г.

НАЙ- ЕВТИНИЯТ И НАЙ- ИКОНОМИЧНИЯТ СЛАДКИШ, който някога съм правила

     Онзи ден мама го беше направила.
  Учудих се, че от едните съставки в него- вода и оцет, ще се получи нещо хубаво, но днес го направих и останах очарована.
ПРОДУКТИ:
1 ч. чаша захар
1 ч. ч. вода
2 с. л. оцет
1/ 2 ч. ч.олио
3 с. л. сладко/ мармалад/
2 ч. ч. брашно с 1 ч. л. сода в него
2 ванилии/ като добавка от мен/
НЯМА ЯЙЦА, НИТО МЛЯКО!

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
 Всички продукти разбърках добре с дървена лъжица.

Взех правоъгълна тавичка, намазах я с олио и я набрашних. В нея изсипах сместа.
Сложих я във фурната, която предварително бях загряла на 200 градуса. Пекох сладкиша на тази температура около десетина минути, а след това намалих на 180 градуса и печенето продължи така до готовност. Не засичах за колко време бе готов, но не беше много. Май не повече от 30 минути.

Извадих го от фурната и го поръсих обилно с пудра захар.
Оставих го да изстине и го нарязах.
30 август 2011 г
.......................................................
Днес реших да го ПОДОБРЯ :).

ЕТО ГО И В ДРУГИЯ ВАРИАНТ  С ДОБАВКА НА :
1/ 2 ч. ч. счукани орехи и 1 равна ч. л. канела

                                                                   1 октомври 2011 г


Няма коментари:

Публикуване на коментар