XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: Салата от ПЕЧЕН ПАТЛАДЖАН С МАЙОНЕЗА И ЧЕСЪН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 31 август 2011 г.

Салата от ПЕЧЕН ПАТЛАДЖАН С МАЙОНЕЗА И ЧЕСЪН

Много е вкусна, но е калорична, заради майонезата.

ПРОДУКТИ:
патладжан
майонеза
чесън
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
Патладжана го измивам, почиствам от дръжките и го слагам в тава и после във фурната, за да се изпече. Пека го на максимум, че и на вентилатор.

Беля го и го мачкам с кухненското приспособление за пасиране/ мачкане/. 


 Добавям толкова майонеза в зависимост от това, колко искам да ми е рядка/ гъста салатата. Овкусявам с чесън и сол и ГОТОВО! :)
Хубав е и вариантът, в който можете да сложите печени и нарязани на ситно чушки.

31 август 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар