Някога ги правехме с мама. Тогава бяха едни от най- хубавите и ефектни сладки :).
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
малко повече от 1/2 ч.ч. олио ,1 ч. л. сода, брашно - около 700 г
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
малко повече от 1/2 ч.ч. олио ,1 ч. л. сода, брашно - около 700 г
КРЕМ:
1 л прясно мляко, 1 ч.ч. захар,3 яйца, 6 с. л. брашно, 2 ванилии, около 75 гр масло/ маргарин/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От всички продукти за тестото омесете меко тесто. Разточете го на около 0.5 см дебелина и нарежете лентички с широчина 2 см. Навийте лентите около всяка фунийка , като предварително тя трябва да е намазана с олио. Сложете фунийките в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете до порозовяване. Още докато са топли се маха фунийката/ с леко завъртане/.
Пригответе крема като кипнете почти всичкото мляко със захарта в тенджера. Яйцата, брашното, ванилията и останалото мляко се разбиват добре и на тънка струя се прибавят към врящото мляко. Бъркайте до сгъстяване и махнете от котлона. Към горещия крем прибавете маслото и бъркайте до разтопяване.
Напълнете фунийките с готовия крем. Отгоре можете да ги поръсите с шоколадови или захарни пръчици, а защо не и със смлени орехи. Консумират се след омекване . Най- добре е да престоят около денонощие на хладно.
Пригответе крема като кипнете почти всичкото мляко със захарта в тенджера. Яйцата, брашното, ванилията и останалото мляко се разбиват добре и на тънка струя се прибавят към врящото мляко. Бъркайте до сгъстяване и махнете от котлона. Към горещия крем прибавете маслото и бъркайте до разтопяване.
Напълнете фунийките с готовия крем. Отгоре можете да ги поръсите с шоколадови или захарни пръчици, а защо не и със смлени орехи. Консумират се след омекване . Най- добре е да престоят около денонощие на хладно.
18 юни 2011 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар