XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: Снощната ШАКШУКА :)

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 17 август 2011 г.

Снощната ШАКШУКА :)

   Това е ястие със смесени зеленчуци и яйца от мароканската кухня.
Промених го, разбира се, малко по мой вкус. Обичам да изпълнявам нови рецепти, но все нещичко си подменям и лекичко си импровизирам.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 глава лук / сложих и малко зелени перца/
няколко скилидки чесън / според вкуса ви/
3 с.л. зехтин / аз ползвам олио/
1 с.л. доматено пюре / бих го сложила, но през зимата, защото сега при тези пресни домати е престъпление да отварям буркани с доматено пюре /
1-2 бр. печени и обелени червени чушки / че защо не и зелени, каквито сложих аз/
3-4 бр. домати / в зависимост от големината им/
5 бр. яйца
люта чушка
сол
черен пипер
кимион
кориандър или магданоз / в моята манджа бе магданоз/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
    В тиган се загрява мазнината и в нея се запържват ситно нарязаният лук и счуканият чесън. Добавят се разреденото с малко вода доматено пюре/ което аз не сложих/ и нарязаните чушки, а след още 2-3 минути и обелените и нарязани на кубчета домати.
Слагат се подправките и след няколко минути се чукват яйцата. Похлупва се с капак и след 2-3 минути ястието е готово. Поднася се в чиния, поръсено с магданоз или кориандър.
16 август 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар