XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЕТДНЕВНА ДИЕТА С ОРИЗ И ЯБЪЛКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 9 август 2011 г.

ПЕТДНЕВНА ДИЕТА С ОРИЗ И ЯБЪЛКИ

ПЕТДНЕВНА ДИЕТА С ОРИЗ И ЯБЪЛКИ,
която обещава свалянето на 500г тегло на ден

/ лично изпробвана и с положителен ефект/

  С тази диета лично аз отслабвам най- бързо. След тези 5 дни, в които я спазвам, кантарът показва 2 кг по- малко. ГАРАНТИРАНО! При мен е така, защото организмът ми разгражда и усвоява ориза, което се доказа при проверка с " Вегатест".
Оризът е единственото нещо в диетите, което ме засища и което ми дава сили, а всичко останало ми действа изтощително.

Закуска за всичките 5 дни: -1  ябълка
 -1 с.л. пектин , разтворен в чаша минерална вода
-1 филийка пълнозърнест хляб, тънко намазана с маргарин и половин ябълка  /едното от трите/

Гарнитура към обяда / всеки ден/: Порция салата (от моркови, краставици, маруля или домати), подправена с 1 с.л. ябълков оцет и 1 с.л. олио.

 16 часа / всеки ден/: 180 г кисело мляко (с не повече от 1,5 % масленост) и половин ябълка.

Течности /ежедневно/: Пийте по литър и половина минерална вода на ден и билков чай. Ограничете черния чай и кафето.
……………………………………………………………………………………………………………

1-И ДЕН
Обяд : Задушете в 1 с.л. олио 30 г накълцано телешко / пилешко/ месо. Добавете 1 червена чушка, нарязана на ивички и 40 г сварен ориз + 1 ябълка.
 Вечеря : Нарежете на резенчета 1 ябълка. Прибавете 40 г настърган кашкавал / сирене/ и 50 г сварен ориз. Подправете салатата с 1 с.л. олио и 1 с.л. соев сос.
2-И ДЕН
Обяд : Задушете 60 г грах с 1 ябълка, нарязана на ситно. Накъсайте вътре 30 г сварено пилешко месо и добавете 40 г варен ориз.
Вечеря : Направете си салата от 1 ябълка, 30 г шунка, 1 домат и 50 г варен ориз. Подправете я с 1 с.л. олио и 1 с.л. ябълков оцет.
3-И ДЕН
Обяд : Изпечете на скара 150 г рибно филе. Гарнирайте с 1 ябълка (може да е сварена и пасирана ) и 40 г варен ориз.
Вечеря : Сварете 50 г ориз и го разбъркайте с 1/2 ч.ч. прясно / кисело/ мляко и 2 с.л. извара. Добавете 1 ябълка, нарязана на ситно и подправете с 1 с.л. соев сос.
4-И ДЕН
Обяд : В 1 с.л. олио задушете 50 г телешко / пилешко/ месо, нарязано на малки парченца. Прибавете 1 с.л. сметана / цедено мляко/ и гарнирайте с 40 г варен ориз + 1 ябълка.
Вечеря : В 50 г варен ориз прибавете 1 ябълка, нарязана на кубчета, 35 г краве сирене и подправете с 1 с.л. олио и 1 ч.л. босилек.
5-И ДЕН
Обяд : Задушете 80 г свинско филе.Прибавете 150 г гъби и гарнирайте с 40 г варен ориз + 1 ябълка.
Вечеря : Нарежете на ситно 1 кисела ябълка и половин авокадо / без него, защото не го обичам/. Подправете ги със сока на половин лимон и 1 с.л олио. Добавете 50 г варен ориз и разбъркайте.

Няма коментари:

Публикуване на коментар