Вчера една жена, с която общуваме на тема Кулинария ми каза, че някъде е яла пълнени чушки със сирене, яйца и настъргани тиквички и са и харесали, но призна жената, че не правила. Аз, разбира се, днес ги направих за вечеря и останах доволна от резултата.
Ето рецептата , която бе по препоръка на Мария Колева :
ПРОДУКТИ:
3 средно големи тиквички
около 200 г сирене
4 яйца
чубрица
босилек
копър
магданоз
сол
чесън за вкус
4 домата
олио
Настъргах тиквичките, посолих ги и ги оставих около 30 минути, за да си пуснат водата. Изцедих ги много добре през тензух, към тях добавих натрошеното сирене, яйцата и подправките. Чесънът в случая беше сух и от него сложих около 1 каф. лъжичка. Омесих плънката.
Захванах се с пълненето, като предварително бях измила и изчистила чушките от семето. Тук следва една подробност, която и аз някога не знаех и тя е, че когато се пълнят сурови пиперки, преди самата процедура трябва да им направим един лек разрез до върха.
Ето как :
Той се прави с цел да не се спукат чушките по време на печенето. Не се притеснявайте, плънката не може да изтече през него :).Та... напълних въпросните, наредих ги в намазана с олио тава , върху тях наредих резенчета домати, полях ги с малко олио и поръсих доматките с малко чубрица. Вода не се сипва, защото чушките и тиквичките пускат! Че и доматите.
Пъхнах ястието във фурната. Пекох го на 200 градуса около 1 час.
РЕЗУЛТАТ:
ДОБЪР АПЕТИТ!
2 август 2011 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар