XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С ТИКВИЧКИ, ЯЙЦА И СИРЕНЕ на фурна

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 3 август 2011 г.

ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С ТИКВИЧКИ, ЯЙЦА И СИРЕНЕ на фурна

    Вчера една жена, с която общуваме на тема Кулинария ми каза, че някъде е яла пълнени чушки със сирене, яйца и настъргани тиквички и са и харесали, но призна жената, че не правила. Аз, разбира се, днес ги направих за вечеря и останах доволна от резултата.
Ето рецептата , която бе по препоръка на Мария Колева :

ПРОДУКТИ:
3 средно големи тиквички
около 200 г сирене
4 яйца
чубрица
босилек
копър
магданоз
сол
чесън за вкус
4 домата
олио
     Настъргах тиквичките, посолих ги и ги оставих около 30 минути, за да си пуснат водата. Изцедих ги много добре през тензух, към тях добавих натрошеното сирене, яйцата и подправките. Чесънът в случая беше сух и от него сложих около 1 каф. лъжичка. Омесих плънката.
   Захванах се с пълненето, като предварително бях измила и изчистила чушките от семето. Тук следва една подробност, която и аз някога не знаех и тя е, че когато се пълнят сурови пиперки, преди самата процедура трябва да им направим един лек разрез до  върха.
Ето как :
   Той се прави с цел да не се спукат чушките по време на печенето. Не се притеснявайте, плънката не може да изтече през него :).
   Та... напълних въпросните, наредих ги в намазана с олио тава , върху тях наредих резенчета домати, полях ги с малко олио и поръсих доматките с малко чубрица.  Вода не се сипва, защото чушките и тиквичките пускат! Че и доматите.
Пъхнах ястието във фурната. Пекох го на 200 градуса около 1 час.

РЕЗУЛТАТ:

ДОБЪР АПЕТИТ!
2 август  2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар