XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ТОРТА С ШОКОЛАДОВ КРЕМ И СМЕТАНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

събота, 23 юли 2011 г.

ТОРТА С ШОКОЛАДОВ КРЕМ И СМЕТАНА

Направих я специално за семейния ни повод-
20 ГОДИНИ ПОД ЖЕНСКО ИГО, както каза моят съпруг :)
       
За блата:
6 яйца
300 г захар
6 с. л. вода
1 бакпулвер
2 ванилии
200 г брашно
100 г шоколадов пудинг
    Белтъците се разбиват с водата на сняг, а жълтъците със захарта. Бавно и с бъркане с дървена лъжица се смесват белтъците с жълтъчения крем, добавя се полека пресятото и омесено с бакпулвера брашно и накрая пудингът. Сместа се изсипва в намаслена  и набрашнена форма с подвижно дъно и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса в продължение на  около 50 минути.

За крема :
5 с.л. нишесте
500 мл прясно мляко
3 с.л.захар + 3 с.л. пудра
1 пакетче краве масло
100 г шоколад
2 ванилии
1 с. л. какао

За приготвянето на  крема разтворете нишестето с прясното мляко и го сложете  да се сгъсти, като непрекъснато бъркате. Подсладете с 3 с.л. захар. Отделно разбийте маслото с 3 с.л. пудра захар и прибавете пакетчетата  ванилия и какаото. Разтопете леко шоколада на водна баня и внимателно го разбъркайте с какаовата смес. След като млечният крем леко се охлади, го смесете при непрекъснато бъркане с шоколадовия.

Приготвяне и формяне на тортата:
Разрежете блата на три части с помощта на конец. Сложете първия в поднос и го сиропирайте със изстинал сироп, приготвен от 3 с. л. карамелизирана захар, 1 ч. ч. гореща вода и 1 ч. ч. захар / кипва се/. Намажете блата с крема, поставете втория блат, сиропирайте го и го намажете с крем. Сложете и третия блат, който само ще сиропирате. Намажете тортата отгоре с разтопен шоколад като го заглаждайте често с мокър нож. Украсете със  сметана и каквото още се сетите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар