XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КУРАБИИ ЗА СВЕКЪРВИ :)

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 27 юли 2011 г.

КУРАБИИ ЗА СВЕКЪРВИ :)

     Да, такова е заглавието им. Рецептата я имам в тефтера от моето детство.
Получих подарък от приятелката ми Снежана Ханджийска послучай порцелановата ни сватба, който обещах, че ще напълня с курабийки и днес изпълних обещаното...
Курабийките са в нейна чест и с предимство да се почерпят са СВЕКЪРВИТЕ, които имат снахи, с който взаимно се уважават и обичат :).


ПРОДУКТИ:
2 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
8 с. л. олио
1 каф. л. сода за хляб
1 каф. л. амонячна сода
4 ванилии
/ може и лимонови корички/
брашно за меко тесто
   От посочените продукти омесих тестото.


От него късах и правих топки, малко по- големи от орех, които потопих в захар и наредих на разстояние в намазана и набрашнена тава, но имайте предвид, че когато в тестото има амонячна сода, то се лепи при обработката и затова честичко поръсвайте ръцете си с брашно.



Така наредените курабийки изпекох в предварително загрята фурна на около 180 градуса.



Получиха се 35  броя.
 30 от тях се побраха в тавата.




 Останалите 5 реших да пробвам да изпека в микровълновата фурна на максимална мощност за 3 минути. Придобиха вкус на бишкоти, а тестото бе хрупкаво като целувченото :).


26 юли 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар