XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СЛАДКИШ С ДУПКИ И ПУДИНГ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 23 август 2015 г.

СЛАДКИШ С ДУПКИ И ПУДИНГ

Видях го на няколко места в нет пространството и ми грабна погледа.
След неговата направа установих, че не е нещо нечувано и невиждано.
Наподобява някогашната домашна торта с нишесте. С типично домашен вкус.
В общи линии ми хареса, защото е пухкав, евтин, бърз и ефектен.
Промених част от нещата, за които ще разберете по време на четенето на рецептата.

ПРОДУКТИ:
За блата:
3 големи яйца
1 ч. ч. захар
1/ 3 ч. ч. прясно мляко/ 80 мл/
1/ 3 ч. ч. олио / 80 мл/
1 и 1/ 2 ч. ч. брашно
3 с. л. какао
1 бакпулвер
2 ванилии

За крема:
2 пудинга „ Ванилия” на Д- р Йоткер
900 мл мляко
/ По рецепта е 1 литър, но аз намалих количеството, за да се получи по- гъст крем и да не тече при рязането/
30 г краве масло
/ Добавих си го от мен, защото обичам масления аромат/

какао- за поръсване
/Отново добавка от мен/

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С миксер разбих много добре яйцата със захарта.
В тях изсипах млякото и олиото.
Добавих лъжица по лъжица брашното, предварително смесено с какаото, ванилиите и бакпулвера.
Изсипах сместа в намазнена и набрашнена правоъгълна тавичка. Моята бе с размери 20/ 30 см, но е по- добре тя да е по- голяма, да речем 30/ 40 см, за да може сладкишът да се оформи направо в нея, а при мен се наложи да извадя блата и да работя на поднос.
Та... пекох в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност или до суха клечка. Извадих блата от фурната и го изчаках да се поохлади. Извадих го от тавата.
След неговото пълно охлаждане взех прибора, с който вадя семките на чушките, и направих дупки на еднакво разстояние една от друга.
Получиха се едни мини кексчета, наподобяващи коркови тапи.
Сварих пудинга по указания на опаковката начин, но пак да доуточня- с 900 мл мляко, а не с 1 литър.
Единствената грешка, която допуснах бе, че изчаках пудинга да изстине, а не трябваше. Някъде четох така, но не. Така не става особено добре.
Трябва да се запълнят дупките на блата веднага с горещия крем, иначе е трудно оформането и се разваля гладката консистенция.
Запълних дупките и останалия пудинг разпределих отгоре върху самия блат.
След това върху пудинга  направих на трохи внимателно „ корковите тапички” .
Най- отгоре поръсих с какао.
Прибрах сладкиша в хладилника за една нощ и на следващия ден го консумирахме.
Режеше се идеално без никакви проблеми.
Някъде в рецептите срещнах, че върху кексовите трохи се маже сметана, но аз не го направих така.

Оставих си нещата по- постни.

20. 08. 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар