XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ГЮВЕЧЕТА С МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ И ЧЕРИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

четвъртък, 20 август 2015 г.

ГЮВЕЧЕТА С МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ И ЧЕРИ

 Фенка съм на тези гювечета, защото се приготвят толкова бързо и в същото време са неустоимо вкусни.
Правя ги обикновено вечер, когато нямам време за никакво друго приготвяне, а сме гладни и трябва да хапнем нещичко.
ПРОДУКТИ за 1 гювече:
100 г сирене
100 г пушен кашкавал
1/ 2 зелена чушка
1/ 2 малък домат
няколко чери доматчета
2 яйца
малка бучица масълце
сол - на вкус
сух босилек
черен пипер
лют червен пипер- по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
На дъното на съда се слага половината от маслото.
След него се нарежда доматът, нарязан на филийки..
Чуква се едното яйце и жълтъкът му се боцка с вилица.
Следва плочката сирене, а след него- чушката, нарязана на кръгчета.
Добавя се кашкавалът, разрязан на 4 парчета.
Отгоре се чуква и второто яйце и отново се боцка жълтъкът.
Слага се останалата част от маслото.
Най- отгоре се разхвърлят черитата
По време на редене на продуктите се слага малко сол и се ръсят посочените подправки.
Гювечето се пече в микровълнова фурна за 2 минути на максимална мощност.

В крайна сметка ще се радвате на вкусна храна, която може да ви послужи и за мезенце за биричката през лятото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар