XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЪРЖЕНИ БАКЛАВИЧКИ С ШОКОЛАД

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

сряда, 12 август 2015 г.

ПЪРЖЕНИ БАКЛАВИЧКИ С ШОКОЛАД

 По идея са на десерта Куркубиня, но не е съвсем същото.
Добавих и промених няколко от нещата и се получи добър краен резултат.
Стават бързо, сочни са и са доста сладки и насищащи.
ПРОДУКТИ:
1 пакет фини кори за баница/ грамажът е без значение/
олио- за намазняване на корите и за пържене на баклавичките
вода

За сиропа:
2 ч. ч. захар
3 ч. ч. вода
30 г краве масло
1 с. л. какао
щипка канела
3 ванилии
малко лимонов сок
За глазура:
100 г млечен или натурален шоколад- според предпочитанията ви
1 с. л. олио
За поръска/ ако желаете такава /:
кокосови стърготини
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Най- напред се започва от сиропа.
Кипва се водата със захарта, маслото, какаото, канелата и ванилиите. Накрая се добавя и лимоновия сок.
Оставя се да се охлади напълно. Лично аз през зимата го изнасям в снега и за няколко минути той е готов.
Започва се навиването на рулата.
Вземате една кора и я напръсквате/ накапвате/ с малко олио.
Прегъвате я на две по дължина. 
Омазнявате още веднъж.
Започвате навиването откъм сгънатата страна.
 Края на кората намазвате с вода, за да може да се получи слепване. Получава се тънко и стегнато рулце.
Процедирате така и с другите кори.
Всяка една/ вече навита/ намазвате добре по краищата с вода, за да не се разтворят баклавите по време на пърженето.
Подреждате ги на гладка повърхност и ги нарязвате на парчета, които изпържвате в умерено горещо олио.
Изваждате горещите баклави и ги пускате веднага в студения сироп.
Държите ги там, докато извадите от мазнината следващите.
Подреждате ги в поднос и ги изчаквате да се охладят напълно.
Стопявате шоколада с олиото на водна  баня и ръсите с него върху тях.
По желание можете да ги посипете с кокосови стърготини.
В крайна сметка ще получите едни прекрасни топящи се в устата мини шоколадови баклавички.
Да, няма плънка, но това не ги прави по- лоши от традиционните.
Направете ги и ще се убедите сами.
..........................................
/ от архивите/

Няма коментари:

Публикуване на коментар