XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ИЗПИТАНО ТЕСТО ЗА ПРАЗНИЧНИ ПОГАЧИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

вторник, 18 август 2015 г.

ИЗПИТАНО ТЕСТО ЗА ПРАЗНИЧНИ ПОГАЧИ

Празничните погачи замесвам винаги с едно и също тесто. Съставките са съчетани от мен и във времето разбрах, че то за мен е най- доброто и не ми създава ядове и провали.

ПРОДУКТИ:
1 кг брашно и още малко за доомесване
500 мл хладка вода
25 г жива мая
1 яйце и 1 белтък
4 с. л. кисело мляко
4 с. л. олио
1 с.л. сол
1 с.л. захар.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Замесвам тестото и не го оставям  да втасва, а направо оформям погачата така, както съм решила в случая. По този начин се моделира без проблеми.

. Едва тогава то втасва в намазнена тава до двойно увеличение на неговия обем, а тя е с диаметър 32 см.
Намазвам питата с жълтък, разбъркан с малко олио, и я пека в загрята фурна на 180 градуса.
На двадесетата минута от печенето я покривам с хартия и я оставям да се доизпече в продължение на още  30 минути.

Изваждам я от фурната и тавата, намазвам я с олио и я завивам с мека кърпа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар