XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИКАНТНИ ЧУШЛЕТА В ЧЕСНОВО МЛЯКО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

събота, 15 август 2015 г.

ПИКАНТНИ ЧУШЛЕТА В ЧЕСНОВО МЛЯКО


Сърдечно благодаря на Ралица Николаева за тази вкусотия.
Направих ги по нейна идея.
Вече използвах две  рецепти на Рали и съм очарована от всичко лесно и семпло, която тя споделя.
Тя бе дала  идеята със зелени чушлета, но аз реших да използвам едни узрели червени люти такива, от които извадих семето за посев през идната пролет/ живот и здраве да е/.
Може би щях да ги изхвърля, но в случая хапнахме една пикантна чудесийка.
ПРОДУКТИ:
Десетина люти червени чушлета- разрязани по дължина и  без семената в тях
5 с. л. олио
малко червен пипер
300 г гъсто кисело мляко
100 г сирене
малко сол
3 скилидки чесън
магданоз

НАЧИН НА МОЕТО ПРИГОТВЯНЕ:
Чушлетата се запържват за не повече от 5 минути в горещата мазнина.
Захлупват се и се раздрусват, за да не цвърчат , пръскат и горят ръцете ви.
Отстраняват се от огъня, похлупват се за малко с капак  след това се добавя червеният пипер.
Киселото мляко се разбърква със счукания чесън и сол.
Добавя се и сиренето.
Млечната смес се изсипва в съд и отгоре се пускат изпържените чушлета.
Блюдото се поръсва с наситнен магданоз.

Хапва се с домашен хлебец  и се пита за още.
12 август 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар