XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КИСЕЛИ СУРОВИ ЛЮТИ ЧУШЛЕТА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

четвъртък, 28 юли 2011 г.

КИСЕЛИ СУРОВИ ЛЮТИ ЧУШЛЕТА

Това е най- добрият и изпитан вариант за тяхното консервиране.
По начинът, който ще ви обясня сега, чушленцата остават  много хрупкави и стоят свежи чак до  идващата пролет. 
В годините пробвах и с подправката на д- р Йоткер, но НЕ. 
Категорично отказвам повече ги да правя по този начин.
Чушленцата са от моята градина :)!
   Измивам ги и им подрязвам малко дръжките, слагам ги в буркани, пълня 1 / 3 от буркана с оцет, слагам 1 с. л. сол и 3 с. л. захар. Доливам с вода до резката. Не слагам консерванти и не варя. Страхотно вкусни и бистри стават :)

4 коментара:

  1. Да така най добре без поправки, но ас слагам листа от вишна, ябълка .

    ОтговорИзтриване
  2. Слагала съм и аз листа от вишна и ми харесва с тях.

    ОтговорИзтриване
  3. Az za purvi put shte pravq no ne znam kolko da gi darja za da sa gotovi za qdene

    ОтговорИзтриване
  4. Хапвайте пресни от градината или пазара, докато има, и после започвайте тези. След 1 месец са готови за консумация. Прекрасни са- свежи, хрупкави...

    ОтговорИзтриване