XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛАПАДЕНА КАША

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

петък, 29 април 2016 г.

ЛАПАДЕНА КАША

Често готвя ястия с лапад, защото е много полезен,  а сега е в изобилие в дворовете ни и трябва да се възползваме от неговата даденост.

ПРОДУКТИ:
1 голяма купа почистен и нарязан лапад
1 малка глава кромид лук/ по желание/
4- 5 с. л. олио/ краве масло/
същото количество брашно
сол- на вкус
3 скилидки чесън
червен пипер
джоджен
чубрица
магданоз
4 яйца
150 г зряло сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Брашното се запържва в мазнината .
Изсипва се лападът и се задушава до омекване заедно с наситнения чесън.
Посолява се.
Налива се вода до желана гъстота на кашата.
Овкусява се с подправките.
Яйцата се разбъркват и се добавят към нея.
Натрошава се и сиренето.
Кашата се вари няколко минути при непрекъснато бъркане.

По желание, ако сте я приготвили с олио,  можете да добавите и малко масълце , но съвсем накрая .

Няма коментари:

Публикуване на коментар