XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: АРОМАТНО ЗАЕШКО ПОД ФОЛИО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

вторник, 26 април 2016 г.

АРОМАТНО ЗАЕШКО ПОД ФОЛИО


Това е оригиналната и прекрасна рецепта на другото добро попълнение на рода Димитрови / освен мен/ - 
 Мая Димитрова
Рецептата е успешна и с друг вид месо- пилешко, свинско....

ПРОДУКТИ:
1 заек
За потапяне на месото:
5- 6 с. л. олио
червен пипер
малко сол
За поръсване:
соев сос
чесън на прах
подправка за барбекю- каквато и да е тя

вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се нарязва на порции и всяко парче се потапя в олиото, в което са разбъркани солта и червения пипер. Слага се съвсем малко солчица, защото после се използва и соев сос.
Внимавайте да не го пресолите.
 Месото се нарежда в тава / най- добре да е с незалепващо покритие/ и се поръсва със соевия сос, чесъна и подправката за барбекю.
 Налива се вода в тавата така, че около " 1 пръст" от месото отгоре / както каза авторката на рецептата/ да остане на сухо.

Тавата са завива с пекарско фолио и се слага в гореща фурна на 200 градуса.
Пече се така в продължение на 1 час и 30 минути.
След това фолиото се отстранява, месото се полива със соса и се пече до желана коричка.
През това време сосчето намалява и става превъзходно.
Опитайте, ще ви хареса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар