XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕШКА СЕЛСКА СУПА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

четвъртък, 21 април 2016 г.

ПИЛЕШКА СЕЛСКА СУПА

Много, много добра!
ПИЛЕШКАТА СУПА НА ВАЛЯ ХИНКОВА
Божествена!
Благодаря ти, мила Валя, за вкусната чорбичка! Промених само застройката по мой вкус.
ПРОДУКТИ:
пилешко месо
1 глава кромид лук
1 чушка
1 морков
2 картофа + още 1
1 малък домат
1 шепа фиде
малко целина
2- 3 листа девесил
щипка чубрица
щипка куркума
черен пипер
3- 4 с. л. олио

Застройка:
1 жълтък
1 ч. ч. кисело мляко
1 с. л. с връх брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото на пилето се сварява в леко подсолена вода.
Бульонът се прецежда.
Месото се накъсва надълго. 
Нарязват се лукът, чушката, морковът и 2 картофа на кубчета.
Запържват се в олиото.
Всичко се слага в бульона и се прибавят нарязаните целина и девесил.
Слага се и третият картоф, който трябва да ври цял.
Досолява се, ако е необходимо.
Свареният вече картоф се намачква и пак се връща в супата.
Нарязва се на ситно обеленият домат, слага се фидето, чубрицата и куркумата.
Супата се вари до готовност на фидето.
Застройката се прави ВАРЕНА като се разбие всичко с тел, слага се на котлона и при непрекъснато бъркане леко се сгъстява сместа , сипва се в нея с черпак от супата , бърка се и се излива обратно в тенджерата.
Добавя се черният пипер, а при сервирането нарязан магданоз и парченце лимон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар