XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕШКА ТОРТА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 24 юли 2011 г.

ПИЛЕШКА ТОРТА

 Тази солена торта ще представи вашите кулинарните възможности и вкусове и пред най- претенциозните гости, които някога са сядали на вашата трапезата  :)

За блата: 
1 пиле
1 кг картофи
½ кофичка заквасена сметана
1 майонеза
2 пилешки бульончета
черен пипер
чубрица
3 кисели краставички

За украса: 

1 майонеза
2 моркова
2 яйца
10- 12 маслини
20 гр колбас
50 гр кашкавал
магданоз
малко масло или маргарин

                                                Начин на приготвяне: 

    Обелете, нарежете на едри парчета картофите и ги сварете заедно с пилешките бульончета, след което ги намачкайте. Изпечете пилето, охладете го и го обезкостете. Накъсайте месото на парченца и го объркайте с картофите. Прибавете сметаната, майонезата, нарязаните на ситно кисели краставички, черния пипер и чубрицата. Вземете голяма чиния, намажете я с масло или маргарин и оформете блата на тортата. Отгоре намажете с другата майонеза и декорирайте с изброените продукти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар