XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СИРОПИРАНА БАНИЦА С ХАЛВА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

вторник, 26 юли 2011 г.

СИРОПИРАНА БАНИЦА С ХАЛВА

ПРОДУКТИ:
около 500 мл прясно мляко
2- 3 яйца
1 супена лъжица сол
1 супена лъжица захар
мая колкото кибрит
около 1 килограм брашно( за еластично средно меко тесто )

За плънката:около  400 гр тахан халва
300 гр счукани орехи

2 пакетчета краве масло - 1 за точене и 1 за сиропа

Сироп:800 гр захар
500мл вода / ако не стигне се прави нов/  

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :   Всичко се омесва докато се събере на топка. Поставя се в намаслена купа и се завива да втаса, след което тестото се премесва още веднъж и се разделя на 7-9 топки. Всяка се точи на кора с дебелина не повече от 2мм. Всяка разточена кора се намазва с помощта на четка с разтопеното масло (1 пак) и поръсва щедро с орехи и натрошена халва. Оформя се руло, което не бива да е стегнато. Нарязва се на кръгчета с дебелина около2 см, след което всяко от тях се нарежда в намазана с олио тава на разстояние поне 1 см едно от друго
Оставят се да втасат на топло за около 20мин. Пекат се на 200 градуса в началото, а след това се намаляват на 180.
Изваждат се и оставят да изстинат поне 4-5 часа.
Прави се сиропът от водата, захарта и второто пакетче масло. Може да се добави есенция или ванилия . С топлия сироп се заливат наредените в тавата една до друга розички и веднага се покриват с найлон и кърпа, за да се задушат и попият сиропа..

Няма коментари:

Публикуване на коментар