XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КОНСЕРВИРАНЕ НА ЗЕЛЕН ФАСУЛ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

четвъртък, 28 юли 2011 г.

КОНСЕРВИРАНЕ НА ЗЕЛЕН ФАСУЛ

     Начинът на консервиране е АБСОЛЮТНО СЪЩИЯТ както при граха.
Говорим за зелен боб само със сол, а не във вариант с домати или с нещо друго :)

    Фасулът трябва да е свеж.
    Измийте го хубаво и го нарежете на парчета.
    Така подготвеният фасул се слага в тенджера с вода и малко сол и се бланшира в продължение на десетина минути, след което от него се слага по малко в гевгир и се охлажда много добре под течаща студена вода.
   Вземате чисти буркани и в тях пълните от боба малко под стеснението им, слагате 1 с. л. сол и 1 аспирин, доливате с вода и стерилизирате в продължение на 2 часа.
ДАВАМ ГАРАНЦИЯ ЗА КАЧЕСТВЕНО КОНСЕРВИРАН ЗЕЛЕН ФАСУЛ!
Този фасул също е наше производство. Когато купувах семената, взех от пазара и зелен на цвят, и жълт. Стигам до извода, че жълтият ражда повече.

 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар