XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЕВРЕЙСКИ СИРОПИРАН СЛАДКИШ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

понеделник, 25 юли 2011 г.

ЕВРЕЙСКИ СИРОПИРАН СЛАДКИШ

 Тази вечер ходихме на село при моите родители. Прийска ми се да вечеряме заедно и понеже тате много обича" нещо благо" / цитирам/, реших да му направя десерт, но нямах под ръка яйца и затова си спомних за този сладкиш. Има го и в друг вариант, но там вече има и плънка :)

ПРОДУКТИ:
За тестото:
1 ч. ч. олио
1 ч. ч. вода
4 с. л. разтопено масло или маргарин
1 и 1/ 2 ч. ч. грис
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер

За сиропа:
1 и 1 / 2 ч. ч. захар
1 и 1/ 2 ч. ч. вода
сокът от 1/ 2 лимон
2 ванилии
Всичко това се кипва.

Олиото, водата и маслото се смесват и в тях при непрекъснато бъркане с дървена лъжица се изсипва количеството грис.

Добавя се и брашното, размесено с бакпулвера. Бърка се до еднородна смес.

 Полученото тесто се изсипва в намазана и набрашнена тава и се пече на 180- 200 градуса до получаване на златиста коричка.
Залива се горещ сладкиш със студен сироп / обратно на традиционното/.

                                                                    24 юли 2011 г

1 коментар:

  1. Много вкусно и лесно.Първият път ми стана малко сух,но всичко си дойде на мястото следващите пъти :)

    ОтговорИзтриване