XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КАШКАВАЛЕНИ ПИТКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 27 юли 2011 г.

КАШКАВАЛЕНИ ПИТКИ

    По принцип често правя питки със сиренце, защото са малко по-евтини, но дъщеря ми обожава кашкавал и днес реших да я зарадвам с тези вкусни кашкавалени питки.
    В дълбока купа изсипвате 3 ч. ч. брашно , размесено с 1 ч. л. сода за хляб, 1 кофичка кисело мляко, 200 г настърган кашкавал и 1 ч. л. сол.  Тестото нито се бърка, нито се меси, а се върти с ръка, докато стане лепкава смес.
 Намажете с олио тава и в нея слагайте от тестото, като го загребвате с лъжица. Леко с пръсти  оформете питки, в средата на които направете кладенче/ дупчица/, в която сложете парченце масло или маргарин. В случая моите са с маргарин поради липса на масло :).
    Сложете тавата в гореща фурна и печете около 25- 30 минути на 180 градуса до получаване на приятна кафеникава коричка.
Извадете ги, оставете ги на скаричка , за да поизстинат малко и си ги хапнете сладко- сладко :).
ДИЕТИТЕ ДА ИЗВИНЯВАТ! :)

                                                         27 юли 2011 г

4 коментара:

  1. Здравейте Марги,
    Искам да ви благодаря от сърце за прекрасните рецепти, които предлагате. Каквото и да съм опитала от Вашия блог е станало сполучливо и най-важното - всички домашни любимци му стават фенове:. А енергията, с която заразявате , докато описвате рецептите е много заразяваща. Желая Ви от сърце, на Вас и всички, които обичате, здраве, топлина и попътен вятър! Благодаря Ви! Анна

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, Ани!
    От сърце благодаря за топлите думи, които издават Вашето добро отношение към непознат човек :)!
    Радостна съм, че мога да бъда полезна с нещо, макар и простичко, бързо и елементарно. Гответе на воля и останете все така позитивно настроена.
    Поздрави: Марги :)

    ОтговорИзтриване
  3. Това са любимите ни питки у дома,както и кашкавалените ти топки.Благодаря за рецептите,Марги!Следя блога с интерес :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти, Деси!
    И у дома е любимо всичко, приготвено с кашкавалче.
    А по повод блога- напоследък го позанемарих малко поради липса на време и намален интерес към експериментиране.
    Поздрави и хубав ден! )

    ОтговорИзтриване