XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕ НА БУТИЛКА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 31 юли 2011 г.

ПИЛЕ НА БУТИЛКА

   По този начин пека пилетата, които украсявам за сватби.
Спокойно можете да си изпечете и вие за ваша консумация :).

    Измийте пилето,посолете го и го " нанижете" върху малка стъклена бутилка от натурален сок / напр. БББ/. Понякога става и върху лимонадено шише, стига да ви е по- висока  фурната на печката. В самата бутилка предварително налейте вода до половината. Ако имате бяло вино или бира- сипете малко и от тях. Така поставеното пиле сложете в тава, а на дъното и налейте малко вода , за да не загори тавата, когато от пилето започне да се стича мазнина. Изпечете го на толкова градуси, на колкото печете и по обикновен начин, но преди това му завържете краката и прикрепете крилцата  и кожата около шията с клечки за зъби.
Ако искате да го украсявате трябва да го изчакате да изстине много добре, че даже и да го сложите в хладилника за около 1 час .
     Понякога можете да си наредите един ред с картофки, които ще " оберат" мазнината и ще станат много вкусни :).

Изпеченото пиле се освобождава от бутилката чрез леко въртене на същата .


Я обърнете внимание на хрупкавите картофки отдолу! :)


29 юли 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар