XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЪЛНЕН ШАРАН / КУРБАН/ В ТЕСТО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 24 юли 2011 г.

ПЪЛНЕН ШАРАН / КУРБАН/ В ТЕСТО

                    На 8 април имам курбан и винаги пълня шаран.
    Днес реших да го обвия в тесто и да му сменя ПЛЪНКАТА. Нея я приготвих като изпържих 1 чиния нарязано кисело зеле до омекване, прибавих 1 ч. л. червен пипер, изсипах 1 каф. ч. ориз, 1 нарязана чушка, запържих около 2 минути, налях 3 каф. ч. вода, посолих и задуших до извиране на водата. Накрая подправих с чубрица, черен пипер, джоджен, девесил, босилек и целина, оставих плънката да изстине и напълних шарана.
ТЕСТОТО омесих от около 400 гр брашно, 3/ 4 ч. ч. олио, 1 ч. л. сол, 1 ч. л. оцет и вода, колкото поеме. Не се слага нито мая, нито сода.
Разделих го на 2 топки и разточих всяка една от тях. Помазах тавата обилно с олио, разпънах едната кора, намазах и рибата с олио и сол и я поставих върху тестото. Загърнах я с него и отгоре разпънах втората кора. Оформих го по шарана и го сложих да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 50 минути, като 5 минути преди да го извадя намазах тестената лапа с разбит белтък. Допекох само на горен реотан на максимална мощност и извадих. И...ето го ШАРАНЧЕТО- КУРБАНЧЕ!!!

1 коментар:

  1. Имаме дядо и внуче Никола, затова ще се опитам са го приготвя за Никулден!

    ОтговорИзтриване