XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ГЪБЕНО ИЗКУШЕНИЕ с чесън, копър и пикантен сос

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 28 юли 2011 г.

ГЪБЕНО ИЗКУШЕНИЕ с чесън, копър и пикантен сос

Ястието е вкусно и много леко. Дано да ви хареса .



    Начин наприготвяне на гъбите : 

500 гр пресни гъби се белят, измиват се и нарязват на по- едри парчета. Солят се на вкус и се слагат в тенджера в олио. Задушават се докато се изпари водата, която сами си пускат. Щом като започнат да се пържат към тях се прибавят 3- 4 скилидки нарязан чесън. Отстраняват се от огъня и се овкусяват с щипка червен пипер и пресен копър, нарязан на ситно.
Приготвяне на СОСА:
     В 50 мл олио се запържват 2- 3 лъжици брашно за около 1 минута, сместа се разрежда с около 500 мл гъбен бульон и се вари при непрекъснато бъркане. Посолява се и се овкусява с чубрица, черен пипер и 3- 4 скилидки нарязан или счукан чесън. / При необходимост се добавя още вода- според вкуса ви./ При непрекъснато бъркане накрая се слагат 2 лъжици разбито кисело мляко. Пуснете бучка краве масло или по- мазен маргарин и бъркайте соса до пълното разтопяване на маслото. Подредете в чиния така, както ви харесва.
                                                              ДОБЪР АПЕТИТ!!!

                                                                 от 28 март 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар