XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МИЛИНКА СЪС СИРЕНЕ, МАСЛО И ШАРЕНА СОЛ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 31 юли 2011 г.

МИЛИНКА СЪС СИРЕНЕ, МАСЛО И ШАРЕНА СОЛ

    От известно време насам ходя на физиотерапия и днес беше последната ми процедура.
Исках да почерпя с нещо лекаря, който положи доста усилия по моето лечение. А какво ли да е то? Той не употребява алкохол, с бонбони са се заситили лекарите и затова ... спретнах тази питка, тип милинка :)

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1/ 2 пакетче суха мая на " Лидер"
2 белтъка
1 каф. ч. прясно мляко/ може и 2 с. л. кисело/
около 400 г брашно
1 ч. л. сол
1 с. л. захар
4 с. л. олио
вода за замесване на нормално твърдо тесто

За мазане и плънка:
1 пакетче хубаво краве масло
около 200 г сирене
шарена сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Замесих тестото от посочените продукти и го оставих да втаса докато увеличи обема си двойно. Намесих го и го разделих на три топки. Разточих първата топка на тънка кора, намазах я с разтопено масло, поръсих с шарена сол и с натрошено сирене. Разточих втората кора, сложих я върху първата и направих същата процедура с маслото , солта и сиренето. Разточих третата кора и още веднъж повторих действията. Навих ги на руло, което нарязах на 8 парчета и ги наредих в намазана с олио по- малка тава. Намазах ги с разбит жълтък с малко олио. Оставих милинката да втаса отново и след това я изпекох в предварително загрята фурна на около 180 градуса в продължение на около 25 минути. Извадих я от фурната, после от тавата и веднага я помазах със запечено олио със сухи подправки / аз слагам чесън на прах, чубрица и босилек/.



 30 юли 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар